Здравни работници от Горна Оряховица протестират срещу поредното нападение в болницата


Здравни работници от Горна Оряховица протестират срещу поредното нападение в болницата
28 Август 2017, Понеделник


Откритото им писмо е до управителя на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ д-р Иван Иванов, с копие да медиите

Автор: Силвия Горанова

Медицински работници от многопрофилната болница за активно лечение „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица разпространиха днес свое открито писмо, с което остро протестират срещу поредното нападение над медицинска сестра в здравното отделение.

Инцидентът е станал на 27 август, в неделя. Писмото е адресирано до управителя на болницата д-р Иван Иванов, с копие до медиите. В него се повдигат тревожни въпроси, свързани със сигурността на медицинския персонал.

Ето какво се казва в писмото:

„Разтревожени сме от факта, че въпреки взетите мерки за ограничаване на агресията от Министерството на здравеопазването, МВР и Прокуратурата, случаите на насилие над медици продължават.

Последният такъв случай е в Многопрофилната болница "Свети Иван Рилски" в град Горна Оряховица, където късно вечерта в неделя, 27 август, 53-годишната Румяна Тодорова си позволила да удря и рита медицинска сестра в коридора на спешното приемно отделение, като преди това бълвала обидни думи срещу дежурния медицински екип.

Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ) осъжда остро всеки акт на агресия и насилие над медицински специалисти.

Като партньор на Българския лекарски съюз БАПЗГ съдейства да се съберат анкети от лекари, професионалисти по здравни грижи и пациенти в лечебните заведения, за да се види истинската картина на агресията срещу работещите в болничната и извънболничната помощ, и в центровете за спешна медицинска помощ.

Очакваме БЛС да направи обобщение по анкетите.

Апелираме още веднъж към обществеността и медиите да проявяват нетърпимост към хора, които си позволяват да се държат безпардонно и агресивно към специалистите в бели престилки, които непрестанно изпълняват своя човешки и професионален дълг в името на здравето и живота на своите пациенти.“


В категории: Новини , Медицина

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки