„Въздухария" ще изпълни с парапланери и балони въздуха над Сопот


„Въздухария" ще изпълни с парапланери и балони въздуха над Сопот
28 Август 2017, Понеделник


Небето над Манастирската поляна ще посрещне с отворени обятия почитателите на безмоторното летене 

Автор: Десант

Ог 8 до 10 септември небето над Манастирската поляна край Сопот ще бъде отворено, за да посрещне в простора си всички професионалисти, любители, мечтатели, които искат да последват стремежа си към свободата. В тези дни там ще се завърне с четвъртото си издание фестивалът за безмоторно летене „Въздухария“. 

Форумът, който е единствен по рода си на Балканите, съчетава безмоторното летене с творчески, образователни занимания и както подобава – много музика. Той е празник не само за тези, които вече смело достигат небесните простори, но и за онези, които винаги са носили свободолюбивия дух в себе си, но все още не са успели да полетят, изтъкват организаторите от клуб по парапланеризъм “Лети независим", на които помага цяла мрежа от доброволци, съмишленици и партньори.

Събитието е популярно сред професионалисти и любители парапланеристи, почитатели на безмоторното летене, еко туризма и преживяванията сред природата.



В предишните издания на „Въздухария“ стотици души полетяха в небето с парапланери, десетки от тях за първи път. Последният път посетителите му в местността Паниците край Калофер бяха 4000.

В момента тече предварителното записване за тандемен полет с парапланер и полет с балон. Записалите се и заплатили през онлайн формата са с предимство пред дошлите на място, уточняват организаторите. Тече и записването на пилотите демонстратори и пилотите на дронове. Повече подробности може да намерите в сайта на фестивала: http://www.vazduharia.sky-camp.com/bg.

Част от сумата от всеки полет с балон и парапланер ще бъде дарена за инициативата Fly More, която дава възможност за безвъзмездни полети на хора в неравностойно положение.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки