Пожар лумна и в Сливенския край, в Кресна все още има тлеещи огнища


Пожар лумна и в Сливенския край, в Кресна все още има тлеещи огнища
Снимка: actualno.com
27 Август 2017, Неделя


Обстановката в страната остава пожароопасна

Автор: Десант

Повишен е рискът от пожари на много места в страната, предупреждава Би Ти Ви. Опасността се изостря от повишаването на температурите.

Степента на пожароопасност за следващите 24 часа е много голяма в почти цяла България. В много райони в северната и в югозападната част на страната предупредителният код е червен.


Карта: Би Ти Ви

Пожарлумна днес в района на местностите Бармук баир и Батмиш край Сливен, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната. В овладяването и потушаването на огнената стихия се включиха военнослужещи от състава на Сухопътните войски. Към зоната на бедствието се отправи Модулна група от военно формирование 22 220 – Сливен.

Четвърто денонощие продължава гасенето на пожара над Кресненското дефиле, който отново се разрасна през нощта срещу неделя.

В над 90 процента от засегнатите площи вече няма никакви огнища, които да горят или тлеят. Единственият проблемен участък е над първокласен път Е-79 в района на Крсненското дефиле.

Огънят, пламнал в четвъртък край симитлийското село Мечкул,изпепели 16 хиляди декара треви, храсти, гори - широколистни и иглолистни, дребни и беззащитни животински видове, пасища, няколко къщи и лек автомобил.

За щастие се размина без жертви сред населението на селата Сенокос, Стара Кресна и Ощава. Но нанесените щети причиниха истинска екокатастрофа, за преодоляването на която ще са необходими десетки години и огромни финансови средства.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки