На почивка през септември - цените падат, а все още е топло


На почивка през септември - цените падат, а все още е топло
27 Август 2017, Неделя


Вижте какви оферти предлагат курортите ни за есенния сезон

Автор: Дина Харизанова

Тихо и полека с дискретни стъпки лятото се тодръпва и отстъпва мястото си на златната есен. Но и този сезон, поне в началото си, предлага все още мека топлина и приятни климатични условия за ведра почивка - и на море, и на планина.

За да припечелят още малко, хотелиери и собственици на къщи за гости щедро смъкват цените за нощувки и предлагат различни атрактивни пакети.

Намаленията до средата на септември започват от 10 – 15 % и стигат до 60%, като най-сериозните отстъпки са за след 15 септември. Все пак тогава, покрай честването на Деня на независимоста - 22 септември, за българите се събират три почивни дни, та дори и да не взимат отпуска, пак имат шанс да си направят една по-дълга почивка.

Най-популярните намаления в момента са сред офертите за all inclusive в хотелите с по-висока категория. През септември можем да си позволим един по-луксозен, тъй като и хотелите с повече звезди също правят големи намаления и предлагат изгодни пакети.

Така например само през септември е възможо четиричленно семейство да отседне в 4-звезден хотел в Златни пясъци срещу 165 лв., като в цената влиза и чадърът и шезлонгът около басейна и на плажа. Така за 44 лв. на вечер спиш в стая с изглед към морето, ядеш и пиеш по цял ден и може да не похарчиш и лев повече за престоя си. Но се намират и оферти по 25 лв. на човек за нощувка.

Традиционно по-скъп през септември си остава курортът Слънчев бряг. Там в 3-звезден хотел до средата на септември една нощувка ол инкузив излиза 49 лв. Най-практичният вариант за този курорт предлагат отдаваните под наем апартаменти. В този случай за вечер може да платиш 30 лв., а да приготвяш храната си в кухнята, с която разполага жилището. 

До 30 лв. нощувката се намират оферти и в Приморско, Несебър, курорта "Свети Константин и Елена", Свети Влас и др. Сравнително високи се запазват цените в "Албена" - около 50 лв.

На северното Черноморие цените падат с повече левчета в сравнение с южните курорти. Така например в Бяла в 3-звезден хотел на базаол инклузив цената за нощувка на човек се смъква до 38 лева.

Колкото по на юг отиваме обаче, толкова повече ще плащаме, защото по-топлият климат привлича повече туристи. Така например в Китен в двузвезден хотел на база all inclusive нощувката излиза 44 лв., информира сайтът briagnews.bg.

Затова по южното Черноморие се търсят най-вече обикновените стаи със закуска, за които през септември цената варира от 15 до 9 лева. В Равда например тризвезден хотел предлага двойна стая за 15 лева за човек със закуска до средата на септември, а хотел с една звезда в Обзор пък предлага нощувка до края на септември за 13 лева на човек. Подобни са и цените в Кранево, където една нощувка излиза 15 лева. Сходни са офертите и за Синеморец, където дават стаите за по 16 лв. на човек.

В къщите за гости вече се предлагат отстъпки от 50% от редовната цена, а за октомври се очаква стаите им да паднат със 70-80 %, тъй като основният им недостатък е, че повечето от тях са отдалечени от брега на морето и не предлагат допълнителни условия като басейни, сауни и фитнес.

По-евтина през септември ни излиза и почивката на планина. В Банско например 4-звезден хотел предлага двустаен апартамент с напълно обзаведена кухня, с включена закуска и вечеря в ресторанта, тип шведска маса, за 25 лева на човек на вечер.

Почивката през септември е прекрасен избор за тези, които предпочитат умереното слънце и избягват напрежението от тълпите с ентусиазирани туристи. А и могат да минат "тънко", плащайки по-малко, но все пак наслаждавайки се на сравнително топло море и приветливи дни в планината.


В категории: Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки