Деца развъртяха голямата метла в Синьо бърдо


Деца развъртяха голямата метла в Синьо бърдо
Бригадата на Пами (четвъртата от ляво надясно) с чувалите, пълни със смет
25 Август 2017, Петък


Малката Памела, която от години живее във френския град Лион, докара европейския опит в китното врачанско село

Автор: Жан Соломонов

Снимката на тези двадесетина момчета и момичета по своята горделива осанка вероятно ви напомня фотографията на ловна дружинка, снела се пред своя трофей.

Е, и тук има нещо такова, но не съвсем. Защото в седемте черни чували няма отстреляни яребици, зайци или друг дивеч, а само несметно количество кутии от цигари, бонбони, бутилки и какъв ли не още боклук, доскоро разпилян по главната улица и из малкия парк в китното врачанско село Синьо бърдо, в който отдъхва мало и голямо...

Е ли това редно, не е ли, хайде сега да не се обръщаме в Татко Песталоци, та да съдим тоз или онзи. Но немарата на своите съселяни, видимо съвсем, ама съвсем не се понравила на малката Памела Иванова.

От доста време тя живее с родителите си във френския град Лион, ала всяка година, както си му е редно, си идва за голямата ваканция на село. И като видяла в какво бунище играят приятелите й, хрумнало й веднага да приложи европейския опит в действие.

Купила с джобните си пари пакет чували за боклук, ама от най-големите и къде с усмивка, къде с приказка или сръдня изкарала цялата си банда да минат в разгърнат строй по стъргалото и в парка.

Селото лъснало като ново, а плячката струпали пред краката си за показ и подражание.

Вероятно ще се запитате, ама да не се е задавал някакъв празник, селски събор, друго? Няма нито дата, нито конкретен повод. Просто било мръсно и трябвало да се удари една голяма метла! Не че очаквали някой да размени сливи за тази смет, де...

А от чувалите, нали ги продават на връзки, останали още няколко. Та ако и при вас имате нужда, просто заповядайте в Синьо бърдо. Ще ви услужат от сърце.


В категории: Репортажи , Нашенци зад граница

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки