Защо софиянката Мая издирваше Митко от Троян


Защо софиянката Мая издирваше Митко от Троян
Снимки: troyan21.com
25 Август 2017, Петък


Една история за аварирал джип, диво прасе и един благороден мъж

Автор: Десант

От известно време цял Троян издирваше Митко - мъж на около 60, тираджия от 35 години, шофиращ „Ситроен Ксара“ с чешки номер, силно смачкан от лявата страна. Под дърво и камък го търсеше столичанката Мая Фадеева.

Жената го диреше... за да му благодари! Преди двайсетина дни, на около 40 км от Бургас, след полунощ, той спрял да помогне на закъсало с джипа си софийско семейство с две малки деца.

Троянецът току-що се върнал от курс в Англия и направо потеглил към Приморско, да се види с приятели. Но без да се мае, натоварва закъсалото семейство и тръгва да ги кара към къмпинг Иракли, макар да е в обратна на неговата посока.

По пътя, малко преди с. Баня, в автомобила се блъска дива свиня. „Колата на нашия спасител Митко от Троян бе доста пострадала от удара. Броня, калник, предна врата, задна врата, както се казва – няма ненаказано добро. Митко обаче заяви, че „важното е да сме живи и здрави“. И ни закара. В четири и половина децата вече бяха в леглата си в караваната" - разказва Мая пред troyan21.com. 


Мая Фадеева

Спасителят им ​пък успява в 6 ч. да стигне в Приморско и в 8 ч. вече е на плаж с приятелите си.

Троянската медия troyan21.com разпространява разказа на Мая и молбата й за помощ да се намери Митко, тъй като в суматохата на среднощния екшън софиянците пропуснали да вземат телефона на благодетеля си, а искали да му благодарят.

Кампанията приключва успешно. Митко е открит - току-що завърнал се от болницата в Ловеч, където дал кръв за свой комшия, на когото му се налагало да претърпи спешна операция.

По повод среднощната крайморска история, той коментира пред troyan21.com: „Нищо специално не съм направил. На никого не съм отказвал помощ на пътя, минал съм хиляди километри, какво ли не съм виждал, помагал съм на много хора“. 

Източник: troyan21.com


В категории: Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки