Турски гастербайтери счупиха крак на български граничен полицай, изкарват се жертва


Турски гастербайтери счупиха крак на български граничен полицай, изкарват се жертва
24 Август 2017, Четвъртък


Турски медии раздухват скандал от случката на ГКПП "Капитан Андреево"

Автор: Десант

Граничен полицай е със счупен крак след побой от турски граждани на ГКПП “Капитан Андреево”.  Окръжната прокуратура в Хасково е започнала по случая досъдебно производство за причиняване на средна и няколко леки телесни повреди на полицейски служители. Разследването е срещу четирима турски граждани, отказали проверка на граничния пункт "Капитан Андреево, съобщи прокурорът Дарина Славова пред БНР.

По думите й, поводът за сблъсъка е, че е изминало малко повече време, в което са чакали на пункта турските граждани, и това, че граничните служители, при изпълнение на служебните си задължения, са ги отклонили, за да проверят багажа им. Реален повод да откажат тази проверка са нямали. Не е имало и никаква провокация от страна на граничните полицаи, категорична е Славова.

Разпитани са свидетели, събрани са доказателства. Излязла е и съдебно-медицинската експертиза.

​Турските медии обаче раздухаха случая, обявявайки че 5-членно семейство турски гастарбайтери са в неизвестност след задържане от полицаи на ГКПП „Капитан Андреево“. Те твърдят, че Абидин Йоздемир, съпругата му Перихан и трите им дъщери Шермин, Тугба и Пелин били натръшкани на земята и закопчани с белезницие, като мъжът бил жестоко бит от служители на граничния пункт. 

Родственик на гастербайтерите се обърнал за съдействие към от турския премиер Бинали Йълдъръм и Министерството на външните работи на Турция.

По данни на българското МВР към 23 ч. на 23 август на "Капитан Андреево" пристигнал за влизане в страната микробус „Фолксваген“ с мъж, 3 жени и две деца. Всичките пътници са роднини, една част са германски граждани от турски произход, другата – турски граждани с карти за пребиваване в Германия.

След паспортния контрол граничните полицаи поискали да извършат задължителната физическа проверка на автомобила за укрити лица. Пътуващите отказали да слязат от превозното средство, а водачът на автомобила – 26-годишна жена, потеглил. Автомобилът е спрян, но пътуващите отново не се подчинили на полицейското разпореждане. При опит да бъдат задържани, те оказали съпротива.

Жената, която управлявала автомобила, ударила единия полицай в лицето, а 47-годишен мъж нанесъл удар в крака на друг служител, като впоследствие е установено, че кракът на българския граничар е счупен. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки