Къде можем да си направим пикник край Рилския манастир


Къде можем да си направим пикник край Рилския манастир
24 Август 2017, Четвъртък


И къде можем да разпънем палатки в природния парк

Автор: Десант

ПП „Рилски манастир” е един от най-големите природни паркове в България. Той обхваща средно- и високопланинските части на западния дял на Рила планина и е вторият по посещаемост парк в страната ни след ПП „Витоша”.

Съгласно Плана за управлението на ДПП „Рилски манастир”, любителите на природата и на похапването на чист въздух могат да си направят еднодневен пикник на територията на парка, но само на определени за целта места. 

Това са: „Кирилова поляна”, намираща се в непосредствена близост до шосето на разклона до местността Явора; „Студената чешма” в едноименната местност”; „Биволарника” на южния бряг на река Рилска; „Обедище” до шосето за Кирилова поляна; „Бриче бор” по течението на река Илийна и кътовете за отдих край нея.

Къмпингуващите пък имат право да опънат палатки в къмпинг „Зодиак”, разположен непосредствено до асфалтирания път преди Рилски манастир, и къмпинг „Бор”, след светата обител при моста над р.Рилска вдясно. 

Палатки може да се поставят и в „Тиха Рила” в западна част на терасите на р.Рилска, след последната серпентина на пътя, а също и в местността Биволарника.

Автомобили в природния парк може да се паркират единствено на паркинга пред „Бачкова чешма”.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки