Български производители вече ще могат да изнасят растителни продукти за Виетнам


Български производители вече ще могат да изнасят растителни продукти за Виетнам
23 Август 2017, Сряда


Основен износен продукт за азиатската страна е нашата фуражна пшеница

Автор: Десант

Българските производители на растителни продукти вече могат да изнасят продукцията си за Виетнам. Това стана, след като Министерството на земеделието, храните и горите на Република България и Българската агенция по безопасност на храните утвърдиха образец на фитосанитарен сертификат с Министерството на земеделието и развитието на селските райони на Социалистическа република Виетнам, съобщиха от МЗХГ.

Документът дава възможност на български фирми да изнасят на виетнамския пазар стоки от растителен произход: зърно, фуражи, брашна, технически култури, цветя, семена и др.

За реализиране на износа не са необходими други сертифициращи документи, освен договореният сертификат, предупреждават от земеделското ведомство.

От там припомнят, че на 7 април 2014 г. е подписан Меморандум за разбирателство между Министерството на земеделието и храните на Република България и Министерството на земеделието и развитието на селските райони на Социалистическа република Виетнам в областта на земеделието, животновъдството и рибарството.

През ноември 2015 г. е проведена Двадесет и третата сесия на Междуправителствената българо-виетнамска Смесена комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество. Българската делегацията бе водена от заместник-министъра на земеделието и храните д-р Цветан Димитров в качеството му на съпредседател на Смесената комисия.

Постигнатата договореност ще способства за увеличаване на търговския обмен между двете страни. Основен износен продукт за Виетнам е българската фуражна пшеница. МЗХГ продължава да активно да работи и за регистрацията на България като страна вносител на стоки от животински произход, което се очаква да стане до края на годината.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки