Колко ще струва сайтът на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз


Колко ще струва сайтът на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз
23 Август 2017, Сряда


Сумата не била 120 000 лв., а „само“ 70 000 лева, уточниха днес от министерството на Лиляна Павлова

Автор: Силвия Горанова

Във връзка с публикации, обвързващи името на Васил Величков като автор на техническото задание за сайта на Българското председателство, уточняваме, че такова лице категорично няма договор с Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 (МБПСЕС 2018).

Техническото задание за разработването на портала на председателството е изготвено от екипа на МБПСЕС 2018 и е по образец и по изисквания на Генералния секретариат на Съвета на ЕС.

Трябва да се уточни още, че тиражираната в публикации цена за разработката на сайта - 120 000 лева, е абсолютно невярна. Сумата, разписана в обществената поръчка, е 70 000 лева без ДДС.

Грешно е и внушението, че става въпрос за създаването на „втори сайт“ на председателството. В момента на адрес http://www.eu2018bg.bg се намира страницата на МБПСЕС 2018.

На този адрес от 1 декември 2017 г. ще бъде разположен порталът, като единствено такъв, на Българското председателство. А сайтът на Министерството ще бъде преместен на адрес http://www.bg-eupresidency.gov.bg, уточняват от ведомството.

Сайтът ще бъде основният източник на информация, свързана с Председателството, предназначена за журналист, широката общественост, както и за практикуващи специалисти и експерти. На него ще бъде разположен календар с подробностите за всички събития по време на Председателството.

Порталът ще осъществява връзката с акредитационната система, през която ще се регистрират журналистите, желаещи да посетят събитията от календара на председателството.

Сайтът ще дава възможност да се гледат пряко или на запис откритите дебати чрез лайвстрийминг.

Достъпът до него ще бъде свободен, както и до всички публикувани статии, документи, прессъобщения, снимки и видеа.

Към портала ще бъде разработено мобилно приложение, което да допълва ролята му на основен източник на информация за председателството и ще бъде удобен „инструмент“ за пълното проследяване на събитията в календара на председателството.

Оферти за разработване на сайта на председателството се събират до 17,.30 часа на 24 август.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки