150 причини да посетиш Троян за 150 години от обявяването му за град


150 причини да посетиш Троян за 150 години от обявяването му за град
23 Август 2017, Сряда


Че къде другаде може да се опита ракия от 100 билки, да разгадаеш тайната на стомна „шегаджийка“, да се запознаеш с наследници на загинали при крушението на "Титаник" и какво ли още не...

Автор: Десант

Да пиеш чай на заслона „Орлово гнездо“; да откриеш и снимаш еделвайс в естествената му среда; да разгадаеш как се борави със стомна „шегаджийка“ (шейтанка); да въртиш уруглювица по Сирни Заговезни; да научиш легендата за Карцовия бук; да се срещнеш с наследници на загинали на кораба „Титаник“; да опиташ ракия със 100 билки в Троянския манастир...

Всичко това, както и още много други забавни, неповторими и вълнуващи мигове може да изживее човек в Троян и Троянския край. Общо 150 причини да се посети балканския град ще влязат в книга, посветена на 150-годишнината откакто селището се е сдобило с градски статут, която ще бъде отбелязана през 2018 г.

Изданието „150 причини да посетиш Троян“ цели да покаже, че градът и околността крият редица уникални места и събития, които си струва да бъдат видяни и преживяни.

„Рекламната и информационната кампания ще представят по един атрактивен начин както традиционни, така и иновативни и недостатъчно познати страни на красивия Троян. Сърцето на Балкана ще затупти в страната и се надяваме това да привлече още по-голям интерес към града и района“, коментира кметът Донка Михайлова. по повод избраната концепция за рекламирането на големия юбилей.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки