Прокуратурата ще изяснява нападението над лекари в софийския квартал "Надежда"


Прокуратурата ще изяснява нападението над лекари в софийския квартал "Надежда"
23 Август 2017, Сряда


СГП се е самосезирала от материали в електронните и печатни медии

Автор: Янко Крумов

Софийска районна прокуратура се самосезира от материали в електронните и печатни медии, относно осъществени закани към екип на Бърза помощ, посетил адрес в кв. “Надежда“ в София на 21 август. В тази връзка е образувана прокурорска преписка за наличие на данни за извършено престъпление от общ характер. Проверката е възложена на служители при 02 РУ-СДВР, съобщават от СРП.

Припомняме, че екип на Спешна помощ в София беше заплашен с нож от близки на пациентка.

В 5,18 ч. сутринта в понеделник, в Центъра за спешна медицинска помощ постъпва сигнал за жена в безсъзнание в квартал "Надежда”. Близо 20 минути по-късно медиците са на адреса.

"На етажа ни посрещна мъжът на жената, която уж е в безсъзнание, беше гол до кръста, целият изпотен, нервен, с такива конвулсии на тялото и още с влизането започна да вика: "Тя има инсулти, трябва да бъде бързо закарана в болница, взимайте я”, разказа парамедикът Валери Темелков.

При пристигането на екипа жената е в съзнание и без явни симптоми. Докторът започва преглед.

"В цялата тази ситуация между мерене на кръвно, ЕКГ и захари, и установяване на реалното състояние на жената, ние се борихме с агресията на мъжа, който достатъчно напираше и пречеше на работата ни. В следващия момент се дръпнах от него и видях, че на вратата на стаята се появява синът с един много голям нож и добре, че в този момент реагирах, като му казах да спре и да пусне ножа, защото не се знае какво можеше да се случи”, допълни Валери Темелков пред bTV.

Агресивното поведение на мъжете продължава и спешният екип вика полиция.

Според медиците причина за агресията е забавянето на екипа заради грешно подаден адрес от мъжа. Записът от обаждането към 112 го потвърждава.

Въпреки инцидента жената все пак е закарана с линейката за преглед в болница. 


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки