Майстори на карвинг ще дялкат арбузи на фестивал във Варна


Майстори на карвинг ще дялкат арбузи на фестивал във Варна
Снимката е илюстративна
23 Август 2017, Сряда


Над 350 деца пък ще майсторят фенери от диня

Автор: Десант

Днес във Варна се събират едни от най-добрите карвинг майстори в България.Тази вечер в морския град ще бъде открит Фестивалът на динята, който ще продължи до петък, 25 август. 

Този път няма да има тема, върху която скулпторите да измислят своите модели, уточняват Moreto.net. Техните произведения ще бъдат оценявани от публиката, която ще гласува в специално подготвена урна.

Утре пък децата ще имат възможност да измайсторят фенери от диня. Превърналата се вече като запазена марка на фестивала инициатива, събира стотици варненчета и гости на града в тази толкова стара игра. Вече има над 350 записани малчугани, които ще дълбаят фенерите.

В последния фестивален ден е отреден за ДИНОняда - Олимпиада с дини. В тази забавна и весела игра могат да се включат всички желаещи. Тук олимпийския принцип важи с пълна сила - важно е участието не победата. Ще има надяждане с диня, търкаляне на диня по неравен терен, хвърляне на диня, стреляне със семки от диня и още куп други забавни игри.

Тази година организаторите са заявили за феста рекордните 10 000 килограма дини на производители от Шабла и Каварна. Всичко което остане и не бъде изядено, ще бъде поднесено за храна на животните в зоокъта.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки