Омаскариха 3D фигура на момиче край пешеходна пътека във Варна


Омаскариха 3D фигура на момиче край пешеходна пътека във Варна
Снимка: Moreto.net
23 Август 2017, Сряда


Поставянето на пластмасовата кукла е с цел да напомня на шофьорите да дават на предимство на пешеходците

Автор: Десант

По-малко от месец преди старта на новата учебна година, една от 3D фигурите, поставени за безопасно пресичане край варненската Шишковата градинка, стана обект на вандалска проява. Пластмасовата кукла на момиче е „разкрасена“ с черен спрей около очите, съобщава репортер на Moreto.net.

Фигурата на малко дете в естествен ръст е монтирана до една от пешеходните пътеки, водещи към училище „Климент Охридски“, като част от кампанията ''Пресичай безопасно с Боби и Кели”. Според сигнал на читатели на медията от близо месец липсва и момчешката 3D фигурка в района на Четвърта езикова гимназия.

3D манекените бяха монтирани на 10 ключови пешеходни зебри във Варна през септември на миналата година, ден преди биенето на първия училищен звънец. Идеята за поставянето им е да помагат за навременно ограничаване на скоростта около пешеходните пътеки и даване на предимство на пешеходците.

Според организаторите на кампанията, подкрепена и от Община Варна, практиката, действаща в много европейски държави, показва по-отговорно и внимателно поведение от страна на шофьорите, наближавайки зебра, обезопасена по този напълно иновативен и непознат за страната ни начин.

От Moreto.net припомнят, че само седмици след монтирането на първите 3D фигури във Варна, част от тях са били изпочупени и потрошени.

Източник: moreto.net


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки