МО опроверга поредната клевета: „Снабдяване и търговия – МО“ ЕООД не е прекратявало дейността си


МО опроверга поредната клевета: „Снабдяване и търговия – МО“ ЕООД не е прекратявало дейността си
22 Август 2017, Вторник


Изразяваме искрено съжаление за този случай на явно съчиняване на фалшиви новини, и то от медия с публично изявена претенция за борба с фалшивите новини - „Медиапул“, се казва в прессъобщение от Министерството на отбраната

Автор: Десант

По повод разпространен материал с невярно съдържание от „Медиапул“ под заглавие „За пръв път е отнет лиценза на държавен оръжеен търговец“, пресцентърът на Министерството на отбраната изпрати до медиите следния отговор:

При всяка промяна на управлението на „Снабдяване и търговия – МО“ ЕООД всеки нов управител подлежи на задължителна съгласувателна процедура в Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) по Закона за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната, и на изделия и технологии с двойна употреба.

В конкретния случай изискуемите документи са внесени в срок в Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките. Също така в срок са внесени и необходимите документи за съгласуване на управителя на дружеството Хранимир Генчев в ДАНС по цитирания закон.

Съгласно действието на този закон Междуведомственият съвет на 25 юли 2017 г. временно е спрял действието на лиценза на „Снабдяване и търговия – МО“ ЕООД за минималния срок от 2 месеца в очакване на съгласувателната процедура от ДАНС.

През този период дружеството не е прекратявало дейността и продължава да изпълнява задълженията си по вече сключените договори с Министерството на отбраната.

Междувременно на 14 август 2017 г. управителят на дружеството Хранимир Генчев е съгласуван от ДАНС и на 21 август съгласувателното писмо е внесено в Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките.

Съгласно нормативните процедури очаква се на следващото заседание на съвета лицензът на дружеството „Снабдяване и търговия – МО“ ЕООД да бъде възстановен.

Обръщаме внимание, че законът прави разлика между временно спиране на действието на лиценз и отнемане на лиценз. В този случай лицензът на „Снабдяване и търговия – МО“ ЕООД не е отнеман и не е имало никакво основание да бъде отнеман.

В заключение изразяваме искрено съжаление за този случай на явно съчиняване на фалшиви новини и то от медия с публично изявена претенция за борба с фалшивите новини.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки