Драмата в Мизия продължава: Пенсионерски клуб, читалище и цяло кметство се продават на търг


Драмата в Мизия продължава: Пенсионерски клуб, читалище и цяло кметство се продават на търг
Снимка: Дневник
22 Август 2017, Вторник


За продан са обявени още много общински сгради заради огромни задължения към бюджета. Местните жители в засегнатите села заплашват с бунтове

Автор: Силвия Горанова

Националната агенция за приходите (НАП) разпродава сгради на община Мизия заради огромни задължения към бюджета. Властите в засегнатите села дори не са били уведомени за търговете, а местните хора обвиняват кмета на Мизия и се заканват да блокират пътя към АЕЦ „Козлодуй“, съобщи bTV.

Става въпрос за дълг от над 1 млн. лв. заради неплащани осигуровки. Затова на публична продан са изнесени читалището и пенсионерският клуб в село Крушовица, както и кметството в Софрониево.

„Не знаех за проблема - каза кметицата на Софрониево Демира Димитрова. - Знам, че общината, като цяло, има задължения към НАП, но не и, че има изпълнително дело и е обявен търг. Никой от нас не е знаел. Разбрах от медиите и от колега. Притеснени сме, защото на втория търг на 14 септември, ако се допусне, ще останем без сграда“.

На първия търг - през юли, сградата на кметството в Софрониево е била предложена за 210 000 лв.

Местните хора обвиняват за ситуацията кмета на Мизия д-р Виолин Крушовенски (НДСВ) и го наричат „фараонът, който управлява 12 години общината“.

Самият той отказа да присъства на среща с жителите на Софрониево, като посочи, че довечера има извънредна сесия на общинския съвет, на която ще се дебатира проблемът. Щял да се иска голям заем – около 2 млн. лв., за да се платят задълженията. Кметът е категоричен, че до продажба на сградите няма да се стигне.

Илия Илиевски, кмет на Крушовица, поиска бърза намеса на централната власт и наказания и заплаши със саморазправа.


В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки