Готови ли са българите да воюват за страната си


Готови ли са българите да воюват за страната си
21 Август 2017, Понеделник


Според глобално проучване в 64 държави, ние сме почти в дъното на класацията

Автор: Десант

Едва 25% от хората у нас са готови да се бият за страната си, става ясно от глобално проучване на WIN/Gallup International, цитирано от агенция БГНЕС. Този резултат поставя България на 54-то място, почти в дъното на социологическата класация.

Изследването сочи, че 61% от анкетираните в 64 държави биха били готови да воюват за своята страна. Съществуват обаче значителни разлики по региони.

Така например, жертвоготовността е на най-високо ниво в страните от Близкия Изток и Северна Африка, а най-ниско е в Западна Европа.

На първите две места са Мароко и Фиджи (94%), следвани от Пакистан и Виетнам (89%). Историята на тези страни в последните конфликти дава интересно сравнение.

Само 11 на сто от японците се чувстват готови за война и едва 13 на сто биха искали да се сражават за родината си, докато процентът е двойно по-висок във Великобритания (27%) и Франция (29%).

Любопитен факт е, че за страната си биха се жертвали 52% от жените и 67% от мъжете в глобален мащаб.

Лицата на възраст 18-34 години са най-отзивчиви в това отношение – 66 на сто от анкетираните заявяват, че доброволно биха стъпили на фронта.

Що се отнася до религиозното разнообразие, мюсюлманите (78%) са най-склонни да се борят за родната си държава. Международното проучване на WIN/Gallup International Association е традиция, инициирана и разработена от Джордж Галъп през 1977 г. То се провежда всяка година в 64 страни по света.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки