Град Бяла в Русенско отново потъна в скръб


Град Бяла в Русенско отново потъна в скръб
19 Август 2017, Събота


Огнеборец загина при изпълнението на служебния си дълг, гасейки горяща сграда

Автор: Десант

Само преди месец - в русенския град Бяла бе обявен Ден на траур в памент на нелепо убития от циганин заради едн цигара 18-годишен Алекс. Сега, на 20 и 21 август, кметът Димитър Славов обяви двудневен траур в памет на загинал при изпълнението на служебния си дълг 57-годишен пожарникар.

Нещастния инцидент станал вчера, 18 август, малко след 17 часа вчера при гасене на пожар в сграда, недалеч от центъра на града. По време на акцията младши инспеторът от Районната служба противопожарна безопастност и защита на населението Николай Елефтеров паднал от 3-ия етаж на горящата сграда. Откаран бил незабавно в русенската болница, но малко по-късно починал от травмите.

В предстоящите траурни дни в Община Бяла са отменени всички официални събития. При невъзможност за отмяната на събития от личен и спортен характер, то същите ще започват с едноминутно мълчание.

"Загубата е жестока, но делото, саможертвата и каузата, в чието име загина г-н Николаев, ще помним завинаги" - изтъкна кметът на града по повод кончината на героя пожарникар.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки