Бутнаха още 11 незаконни постройки в циганското гето на Асеновград


Бутнаха още 11 незаконни постройки в циганското гето на Асеновград
Снимка: Община Асеновград
19 Август 2017, Събота


До края на месеца ще отвори врати приемна към местното полицейското управлене

Автор: Десант

Община Асеновград приключи поредната акция по принудително премахване на незаконното застрояване в местността "Лаково" над квартал "Лозница" съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Напълно съборени са още 10 от описаните в заповеди за премахване общо 16 стопански и жилищни постройки. Причината да не бъдат съборени и останалите е, че за пет от тях има в ход процедура по обжалване пред Административен съд - Пловдив, а една е в общ зид с обжалвано премахване на обект.

До момента при настоящата и предишна процедури са премахнати общо 26 постройки в местност "Лаково".

Акцията на 18 август премина без инциденти,  обезпечена с присъствие на полиция, противопожарен екип. Извършена е на място дейност по евентуално изключване на елзахранване, а обитаващите предварително са изнесли налична покъщнина. Община Асеновград осигури на място присъствие на социални работници, които да извършат социално анкетиранена желаещи. Общо петима от обитаващите такива постройки са пожелали да попълнят анкети за социалното си положение и ще бъдат консултирани за начините да се включат в реда за чакащи настаняване, в случай, че отговарят на условията.

Започна и изграждането на приемна на РУП - Асеновград в квартал "Лозница", след като МВР и Община Асеновград се споразумяха за мястото и вида на обекта. Очаква се тя да започне до края на месеца.

"Изпълняваме обещанията си!" - копентира по този повод във "Фейсбук" вицепремиерът Валери Симеонов.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки