Сбиването в Дунавци било заради високи децибели, а не на етническа основа


Сбиването в Дунавци било заради високи децибели, а не на етническа основа
15 Август 2017, Вторник


Според Прокуратурата, възникналият между българи и цигани конфликт не е на етническа основа

Автор: Десант

Около 25 цигани от Шейново са пребили група българи в заведение в село Дунавци в неделя вечерта – алармира в социалните мрежи местният рапър Христо Захариев. Той публикува снимки на пострадалите и разказ за инцидента, като го разпространи като сигнал и до местните медии.

Според официалното съобщение от областната дирекция на МВР, към момента за въргала има двама задържани. Изпратеният на място полицейски екип на РУ – Казанлък е установил на място трима мъже от село Дунавци, които са заявили, че е възникнал скандал, между тях и друга група лица от с. Шейново, който в последствие е прераснал в сбиване.

В понеделник,  14.08.2017 г. са установени други две лица, участвали в сбиването – К. Д., на 39 г. от  Казанлък и Т. Д., на 32 г. от с. Шейново. Двамата са задържани за срок до 24 часа в РУ - Казанлък. Образувано е досъдебно производство.

Във връзка със сбиването в Дунавци, Районната прокуратура-Казанлък е започнала разследване по досъдебно производство за нанесени леки телесни повреди по хулигански подбуди – престъпление по чл. 131 ал. 1 т. 12 от Наказателния кодекс.

В съобщение до медиите днес, Прокуратурата докладва работата си по случая от вчера насам.
Фактическата обстановка, установена от нея е, че на 13 август, в заведение в центъра на Дунавци,  между 22 и 23 ч., се намирали две компании. Едната била от 7-8 лица от Шейново, като между тях имало две жени и едно дете. В другата компания присъствали няколко души от Дунавци.

Членовете и на двете компании били употребили алкохол. Първата група усилили уредбата на заведението, при което един от мъжете от другата компания отправил устна забележка. От първата компания отказали да намалят музиката, което предизвикало сбиване между членовете на двете компании, без участие на двете жени и детето.

На всички лица, участващи в конфликта са съставени предупредителни протоколи по чл.65 от Закона за МВР. 

По повод запитвания от медии, Районната прокуратура уточнява изрично, че установената до момента фактическа обстановка сочи, че няма данни възникналия конфликт да е на етническа основа.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки