Хайдути ще ритат на футболния терен


Хайдути ще ритат на футболния терен
Снимка: Клип на БФС
15 Август 2017, Вторник


Вижте кои национали се премениха в автентични хайдушки униформи, за да призоват българските фенове за подкрепа в предстоящия мач срещу Швеция

Автор: Десаннт

В дните преди предстоящата световната квалификация срещу отбора на Швеция, Българският футболен съюз продължава кампанията си #заедно в един ритъм с видеоклип, посветен на хайдушкото движение по родните земи, съобщава пресцентъра на БФС.

Година след представянето на актуалните екипи на отбора, посветени на 140-годишнината от Априлското въстание, темата за историческото ни наследство отново е съчетана с националния отбор. 

Герои в новия клип от кампанията #заедно в един ритъм са хайдутите - символ на патриотизма, непримиримостта и борбения дух на българина. Пременени в автентични хайдушки униформи футболните национали напомниха за смелите ни предшественици.

С цел да призоват българските фенове за подкрепа в предстоящия мач срещу Швеция, футболистите от националния отбор Петър Занев, Георги Миланов, Андрей Гълъбинов, Георги Костадинов и Александър Башлиев облякоха автентични хайдушки униформи и се научиха да боравят с 200-годишни оръжия.

Сюжетът на видеото се фокусира върху момента на подготовка за битка на чета хайдути, тяхната решителност, кураж и задружност около лагерния огън. Под звуците на една от най-въздействащите български народни песни, футболистите – хайдути, се отправят към поредното предизвикателство.

За българските национали снимките бяха вълнуващо преживяване, по време на което те изцяло се потопиха в атмосферата на хайдушки лагер, припомниха си славни моменти от нашето минало, мелодии на емблематични народни песни и научиха любопитни истории за хайдутите от консултантите от сдружение „Хайдути“, на което БФС изказва специални благодарности за сътрудничеството.

А междувременно, за предстоящата решителна световна квалификация срещу Швеция на 31 август и последното ни домакинство от двубоите към Мондиал 2018 – срещу звездната селекция на Франция на 7 октомври, в блок 8 под козирката на сектор А на Националния стадион „Васил Левски” ще бъде изграден т.нар. „Фамилен сектор".

Специалната зона на централната трибуна ще е с отделен вход към нея и ще предлага допълнителен уют, специално отношение към гостите и възможности за по-пълноценно изживяване преди и по време на футболните срещи.

Цената на билета за възрастен е 40 лева, а за дете до 14 години е на символична стойност от 2 лева. Симпатично лъвче, облечено в екип на националния отбор, ще очаква малчуганите във фамилния сектор. Талисманът ще се грижи за тяхното добро настроение, като освен снимки с него, малките зрители на трибуната ще могат да участват в забавни игри с награди от спонсора.


В категории: Новини , Спортни новини , Спортен дух

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки