И „Български пощи“ започнаха да разпродават имоти


И „Български пощи“ започнаха да разпродават имоти
14 Август 2017, Понеделник


Целта е постигане на финансова стабилност. Ето какво извадиха на тезгяха

Автор: Десант

Не е тайна, че държавната компания „Български пощи" ЕАД е в тежко финансово състояние. С цел постигане на финансова стабилност, от дружеството са решили да се отърват от имоти, които не са необходими за изпълнение на основните дейности на компанията и тяхната поддръжка е свързана с неоправдани разходи.

Правителството вече даде съгласието си „Български пощи“ ЕАД да извади на тезгяха свои гаражи в Русе, Сливен и София. На търг с тайно наддаване ще бъдат продадени гаражни помещения с обща площ от 100 кв. м, както и 2622 идеални части от поземлен имот с обща площ 8783 кв. м и четири сгради в него.

Припомняме, че  през зимата на 2015 г. от Синдикалната федерация на съобщенията към КНСБ алармираха, че се води борба за съсипването и разграбването на „Български пощи". Като причина за апетитите към държавната пощенска служба бе изтъкнато, че дружеството разполага с 80 хиляди километра пощенска мрежа, месечен оборот в размер на 1 милиард лева и не на последно място активи за няколко милиарда лева.



В категории: Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки