Янка Такева: Убедена съм, че учителската заплата ще стане 1500 лв. до края на управленския мандат


Янка Такева: Убедена съм, че учителската заплата ще стане 1500 лв. до края на управленския мандат
13 Август 2017, Неделя


Синдикалният лидер на българските учители смята, че това ще привлече повече кадри в родното школо

Автор: Десант

"Убедена съм, че учителската заплата ще стане 1500 лв. до края на управленския мандат" - това заяви в интервю за Агенция „Фокус“ председателят на Синдиката на българските учители (СБУ) към КНСБ Янка Такева за увеличението на учителските заплати от 1 септември т.г.

„На този етап ни удовлетворява това увеличение и смятам, че е едно добро начало в посока изпълнението на управленската програма в частта „Средно образование“. Следващата стъпка за увеличение на работните заплати трябва да бъде с 20% през месец септември 2018 г., за да може да стане това, което е казало правителството до края на мандата работната заплата на учителите да е 1500 лв." - подчерта синдикалният учителски лидер. 

Тя изрази убеденост, че това намерение ще бъде изпълнено, защото е било договорено още по време на предизборната кампания.

Според Такева, увеличението на заплатите на учителите ще успее да привлече повече кадри, защото това е един от основните фактори за привлекателност на професията. По думите й това е и един от факторите за авторитета и социалния статус на учителя. Такева определи като положителна и мярката учителите в малките населени места да получават по-високи заплати от колегите си в големите градове с цел да се привлекат повече кадри в тези региони.

„Това нещо е заложено в промените на Наредбата за работните заплати. То ще влезе в сила от новия бюджет от 1 януари 2018 г. като допълнително възнаграждение за учителите“, каза още Янка Такева.


В категории: Новини

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
Валя Иванова
14.08.2017 17:24:49
0
0
Работя като пом.възпитател в Детска градина.Искам да попитам защо няма никакво увеличение на заплатите след като работата ни е свързана наравно с учителите!
2
Гост
14.08.2017 12:14:02
0
0
Какво общо имаше с учителските заплати вашия коментар ? Но ДА, дали ще се намери отново някой като Генерал Колев...
1
Приятел на България
13.08.2017 11:59:45
0
1
Следвайте това тв-предаване на румънска частна телевизия Реалитатеа ТВ:
https://www.youtube.com/watch?v=-thZGAiI-hE

https://www.youtube.com/channel/UCLqoOjrLQBtXKsyIbwRJoog

Към настоящия момент няма качен запис на предаването на в следващите дни ще го има. Предаването се казва Амбасадор Ромыния (=посланик Румъния) и беше излъчено вчера. Гости са бивш вожд на Щаба на румънската армия, генерала Константин Деджерату и бивш началник на румънската тайна служба СРИ (вътрешно разузнаване), Костин Джорджеску. Те открито говорят за Тутраканската битка като за битка за "румънската" територия Южна Добружа срещу българите които искали да я крадат от Румъния (!!!), за "румънската" Северна Буковина и т.н.
Тези мнения се споделят и от днешните шефове на Генералния Щаб на румънската армия и шефовете на румънските тайни служби, румънски "историци" и т.н.
Говорят и за официалното държавноорганизирано честване през 2018 г. на 100 години от създаването на Велика Румъния, жест открито вражески към България, Украйна и Молдова.
Опитвал съм да намеря записа на предаването и на официалния сайт на Реалитатеа ТВ но не можах. Предаването беше излъчено вчера.

https://www.realitatea.net/
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки