До 5 години у нас ще се ходи на училище само сутрин


До 5 години у нас ще се ходи на училище само сутрин
12 Август 2017, Събота


Едносменният режим цели да се предотврати уморяването на учениците

Автор: Десант

До 2021 г. в училищата у нас ще се въведе едносменен режим. Това обяви в ефира на Нова телевизия министърът на образованието Красимир Вълчев. По думите му целта била да се предотврати уморяването на учениците. Това било и мярка, целяща да подпомогне задържането на отпадащите от училище деца.

По закон би трябвало да се учи сутрин и само ако базата не позволява и има много деца, обучението ще се разделя на две смени.

Във връзка с реализирането на това намерение Министерство на образованието започва преглед на училищната инфраструктура в цялата страна. Очава се въвеждането на едносменния режим да стане по-трудно в големите градове, където има повече ученици. 

"Прави се преглед на професионалните училища, тъй като там има свободна база. Има проблеми с и общообразователните училище", уточни министър Вълчев.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Боко
13.08.2017 06:00:15
0
0
"По закон би трябвало да се учи сутрин и само ако базата не позволява и има много деца, обучението ще се разделя на две смени."
Това е далаверата, вратичката с която големите училища събират в клас по 28-30 деца/пари, докато в съседното има места. А то от своя страна пуска автобуси в населени места където има училище и извозва техните ученици с безплатен автобус на министерството. Колко ли нарушения станаха, или на кого му пука9 "Кучето си лае, а кервана си върви"
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки