Невероятно, но факт: Варна и Бургас за пръв път си подават ръка, вижте какво ги обедини


Невероятно, но факт: Варна и Бургас за пръв път си подават ръка, вижте какво ги обедини
12 Август 2017, Събота


Причината е регатата на регатите "Кор Кароли", която 17-та година събира елита на българското килово ветроходство

Автор: Силвия Горанова

Регатата на регатите "Кор Кароли" за поредна 17-та година събира елита на българското килово ветроходство. В историята и се бележи нов момент. За първи път стартът е извън Варна.

Сериозен интерес тази година има от страна на украинци. Няколко украински яхти са акостирали в Бургас и чакат старта утре.

Домакин на първата гонка е Бургас. Двата морски града си подадоха ръка и тази година съвместно организират надпреварата.

Про Ам гонката на ветроходната регата "Кор Кароли" днес сложи начало на така очакваното събитие, което се радваше на изключителен интерес. Победителите от проявата са: на първо място яхта Еlina, на второ яхта Kalina, a на трето място е яхта Finoor S.

Стана традиция регатата да започва по този начин, което дава възможност на много хора, които обичат ветроходството, но не се занимават професионално с този спорт, да се почувстват истински ветроходци и да изпитат емоцията от вятъра и морето под ветроходните платна.

Организаторите изразяват своята благодарност към Община Варна, Община Бургас, Пристанищата в двата морски града, на своите съмишленици, приятели и най-вече на спонсорите, които за поредна година се присъединиха към голямото "семейство" на регата "Кор Кароли".
Регатата завършва във Варна, на 15 август. Церемонията по награждаването ще бъде на Пристанище Варна същия ден от 18,00 ч.


В категории: Новини , Спортен дух

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки