Валери Симеонов: Във войната за закон и ред по морето сме изправени и срещу хора от съдебната власт


Валери Симеонов: Във войната за закон и ред по морето сме изправени и срещу хора от съдебната власт
Снимка: БНТ
11 Август 2017, Петък


Бургаски административен съд, ръководен от Панайот Генков, е отменил всичките 79 акта на НАП за затваряне на заведения допреди една седмица, каза вицепремиерът. БАС му отговори: Не сме последна инстанция...

Автор: Севдалина Пенева

„По БНТ казах, че Бургаски административен съд, ръководен от Панайот Генков, е отменил всичките 79 акта на НАП за затваряне на заведения допреди една седмица.

Вече 36 часа след като дадох интервюто, нито една медия в държавата не е коментирала скандалните решения – дали това е случайно?“


Това написа на страницата си във Фейсбук вицепремиерът по икономическата и демографска политика Валери Симеонов.

„Във войната за закон и ред по морето сме изправени не просто срещу мутрите и чувалите им с пари, но и срещу хора от изпълнителната, законодателната, съдебната и медийната власт – съучастници на престъпниците.

Тези хора са нагли, корумпирани и безскрупулни, но държавата ще докаже, че върховенството на закона може и ще бъде наложено“, добавя той.

Що се отнася до съдията Панайот Генков, бивш член на Висшия съдебен съвет на Република България, той е известен с получения за жълти стотинки имот на брега на Приморско в скандала от 2010 г., повлякъл оставки, дела и огромно обществено възмущение, припомня Валери Симеонов.

Десант разрови пръв аферата с имотите край морето, раздавани от бившия кмет на Приморско Димитър Димитров. Тогава магистрати писаха дъщерите и майките си като социално слаби, за да се възползват от щедрата оферта на тогавашния феодал на морската община – да оземлява с имоти на първа линия край морето бедни хора.

Още магистрати в списъка на „бедните“ хотелиери
Как далаверата „Темида бийч“ се превърна в казус

Седем години след грозния скандал, ехото от който стигна и до Брюксел, виждаме, че керванът със същите съдии си върви и никакви мерки срещу тях не са предприети.

„Сега Генков се прочува и като ръководител на съд, който отмени по жалба на нарушителя акт на НАП, още преди самият акт да бъде донесен в съда.

Жалбата е прелетяла с космическа скорост до Бургас, докато актът още пътува?

Явно, докато истината си обуе гащите, измамата наистина може да обиколи света – както е казал Чърчил. Но въобще, има ли гащи в Бургаски административен съд?

За тази нагла демонстрация на корупция, ще подам жалба в етичната комисия към ВСС и Върховния административен съд.

Какво още трябва да се случи в България, за да започне съдът да си върши работата и да не бойкотира опитите да се въдвори законност и ред в туризма и държавата?

Борбата продължава – въпреки медийното затъмнение
, казва още Валери Симеонов.

В следобедните часове днес пристигна и отговорът на Генков, изпратен от името на Бургаски административен съд. „Опровержението“ започва ударно, като в него Валери Симеонов е обвинен, че разпространява неистини. След което магистратите потвърждават, че от всичките над 90 вече жалби на постановления за затваряне на обекти, издадени от НАП, действително само 9 са отхвърлени, всички други са уважени.

Обаче ние не сме последна съдебна инстанция, има върховни съдилища, НАП и органите на реда могат да обжалват пред тях, завършва прессъобщението на бургаския съд.


В категории: Политика

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
kaptayn
11.08.2017 16:12:59
0
0
Откакто сте на власт ,заплатите ни паднаха с 50 процента, от май, "пари няма"
И това в МО
Ще върнете казармата ли, ха ха,едно стадо крави неможеше да завърнете ...
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки