Шефът на МБАЛ-Дупница с фалшивата диплома отърва затвора


Шефът на МБАЛ-Дупница с фалшивата диплома отърва затвора
Снимка: old.viaranews.com
11 Август 2017, Петък


Росен Тимчев се призна за виновен по всички обвинения и сключи споразумение с прокуратурата

Автор: Янко Крумов

Съдът одобри споразумение, постигнато между Районна прокуратура – Дупница и Росен Тимчев, обвинен в извършване на две престъпления, свързани с фалшифициране на официални документи. 

В периода от 29 февруари до 5 декември миналата година, Тимчев упражнявал професия, свързана със здравеопазването на населението - Управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ ЕООД гр. Дупница, без да има съответна правоспособност, припомнят от прокуратурата. 

С деянието си Тимчев нарушил чл. 63, ал.1 от Закона за лечебните заведения, съгласно който управител, съответно изпълнителен директор, на лечебното заведение може да бъде само лице с образователно-квалификационна степен „магистър“ по медицина, съответно дентална медицина, и с квалификация по здравен мениджмънт или лице с образователно-квалификационна степен „магистър“ по икономика и управление и с придобита образователна и/или научна степен, специалност или преминато обучение за повишаване на квалификацията по Закона за висшето образование в областта на здравния мениджмънт.

През март 2016 г. Тимчев съставил неистински официален документ - диплома за завършено висше образование по специалност обществено здраве и здравен мениджмънт, с професионална квалификация магистър на Медицински университет – София, с цел да бъде използван.

За извършените от него престъпления Росен Тимчев ще изтърпи наказание „Пробация”, включващо следните мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично за срок от две години, задължителни срещи с пробационен служител за срок от две години и безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на двеста часа годишно за срок от две години.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.


В категории: Новини , Разследвания , Медицина

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Боко
13.08.2017 05:53:30
0
0
Защо не се направи единна система за дипломите и всеки работодател да може да проверява легитимността на дипломите на своите служители! Или ............. някои горе във властта може да се страхуват да не цъфнат с фалшиви дипломи. Браво на Бойко, министър на младежта с фалшива диплома, сега пък в здравеопазването. Какво очакваме като до вчера образованието се управляваше от хора, които не са работели в системата!!!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки