Приятели на пострадал планинар събират пари за лечението му


Приятели на пострадал планинар събират пари за лечението му
Снимка: Фейсбук
10 Август 2017, Четвъртък


Мъжът се озова в болница с множество травми, но застраховката не покрива разходите за хеликоптера, с който бе изнесен от планината и престоя му в клиниката. Вижте как можете да помогнете

Автор: Десант

Преди 10 дни, в края на юли, от  Планинската спасителна служба в Банско съобщиха за човек, пострадал в Пирин. Първоначално медиите побързаха да тиражират, че бил затрупан от скална маса около Тевното езеро под връх Каменица, но по-късно се оказа, че планинарят се подхлъзнал сам.

Турист пострада в Пирин, най-вероятно се е подхлъзнал

В крайна сметка той бе откаран с хеликоптер в столичната болница „Света Анна” – с травми и разкъсвания в областта на едната подбедрица.

Днес съратници на бай Владо, с които заедно е катерил планините, разпространиха във „Фейсбук“ информация, че за съжаление, застраховката на 62-годишния мъж не покрива цялата сума по спасителната акция и лечението му в болницата. Затова те организират акция по набиране на средства, с които да подпомогнат неговото възстановяване, така че той да продължи да зарежда планинарите „с положителната енергия, която носи в себе си“.

Бай Владо няма банкова сметка. Затова инициаторите на благородната акция съветват всеки, който има на сърце желанието да помогне, да изпрати паричен превод по куриерска фирма до родното място на пострадалия (Владимир Симеонов Иванов - гр. Рила, до офис на „Еконт“ , GSM: 0887336896). Намиращите се в София пък могат да оставят пари в пекарната „Нещо вкусно“ на ул. „Парчевич“ 62, уточняват приятелите на пострадалия мъж.

По думите им, не достигат около 8000 лв. от които 4000 лв. са за хеликоптера и останалите за разходи в болницата.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки