Българите в Босилеград повдигнаха наказателно обвинение срещу полицейския началник


Българите в Босилеград повдигнаха наказателно обвинение срещу полицейския началник
Снимка: ДСБ Босилеград
10 Август 2017, Четвъртък


Поводът е неправомерното премахване на паметна плоча с имената на жертвите от Босилеградския погром от 15 май 1917 г

Автор: Десант

Демократичния съюз на българите повдигна наказателно обвинение пред Основната прокуратура във Владичин хан срещу началника на полицейското управление в Босилеград Новица Стоянов за незаконно отнемане на паметната плоча с имената на жертвите от Босилеградския погром от 15 май 1917 г

Припомняме, че полицейското управление в Босилеград премахна паметната плоча на 25 май т.г. тази година без предварително уведомление и без връчване на писмено решение за временно отнемане на плочата. Тя бе временно поставена по повод празника 24 май т.г. пред паметника на Левски в Босилеград, като по това време още продължаваха преговорите с общината за определяне на място за нейното поставяне в центъра на града.

Със своите действия началника на босилеградската полиция е нарушил чл. 359 и чл. 361 от Наказателния кодекс на Р Сърбия.

Демократичния съюз на българите счита, че става дума за злоупотреба на служебно положение и несъвестна работа в службата за постигане на политическа цел – унищожаване на историческата памет на българското малцинство в Сърбия и предотвратяване на процеса за историческо помирение между българският и сръбският народ.


В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки