Забраниха движението и паркирането на коли от Шилигарника до хижа "Вихрен"


Забраниха движението и паркирането на коли от Шилигарника до хижа "Вихрен"
09 Август 2017, Сряда


Вижте и къде може да разпънете палатки в Пирин

Автор: Десант

Община Банско въведе временна забрана за движение и паркиране на пътни превозни средства в част от четвъртокласен общински път град Банско до хижа Вихрен в участъка от местност Шилигарника до хижата. Забраната важи до края на август за часовия интервал от 9 до 16 ч., като няма да се прилага за МПС със специален режим на движение.

Ограничението се налага предвид изключителната натовареност на пътния участък, създаваща реални предпоставки за застрашаване живота и здравето на участниците в движението и за възникване на пътнотранспортни произшествия.

В Шилигарника са предвидени места за паркиране на автомобилите, като контролът за спазване на забраната ще бъде упражняван от органите на МВР и служители на Дирекцията на Национален парк „Пирин”.

Междувременно оттам определиха местата за опъване на палатки на територията на парка. Това са съществуващите палатъчни лагери под хижа „Бъндерица” и в местносттта Демянишка поляна под хижа „Демяница”- до запълване на капацитета им. Любителите на къмпингуването ще могат да разположат и до 10 палатки покрай хижите „Безбог”, „Демяница”, „Бъндерица”, „Вихрен”, „Яворов”, „Синаница”, „Беговица”, „Пирин”,  „Загаза” и заслоните „Тевно езеро” и „Спано поле”.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки