С миди на тенекия и снимки с пирати остров Света Анастасия ще посрещне празника си


С миди на тенекия и снимки с пирати остров Света Анастасия ще посрещне празника си
Снимки: Община Бургас
09 Август 2017, Сряда


Вижте какви приключения още ще предложи в деня на успението на Божията майка единственото обитаемо късче земя в нашето Черно море

Автор: Десант

В деня, в който отбелязваме големия християнски празник Успение на Пресвета Богородица - 15 август, ще празнува и единственото обитаемо късче земя в българската акватория на Черно море - остров Света Анастасия, чийто силует придава неповторима екзотика на Бургаския залив.По принцип светицата, явяваща се патрон на малкия остров, се почита на 22 декември, но вече четири години островът празнува през лятото, защото тогава е достъпен за посетители, докато през зимата корабите, превозващи туристи до него, не пътуват заради лошите атмосферни условия.

По време на празника на 15 август малчуганите ще могат да развихрят своята фантазия в детската  работилница за изработване на тематични сувенири. Те ще имат възможност да си направят снимки с пиратите капитан Ред и неговия помощник, които провеждат тук пиратските игри всяка седмица.

Около обед ще се извие традиционното островно хоро с ансамбъл „Странджа", а след това ще бъде осигурен контролиран достъп до иначе недостъпния за посетителите фар, откъдето се разкрива неповторима гледка към Бургас и залива. 

Няма да мине и без вадене и печене на миди на тенекия на пристана. А вечерта купонът ще приключи с Островно диско парти.


В категории: Новини , Забележителности

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки