Правосъдното министерство вика НПО-та да дават съвети за съдебната реформа


Правосъдното министерство вика НПО-та да дават съвети за съдебната реформа
08 Август 2017, Вторник


Неправителствените организации, които ще бъдат допуснати за участие в Съвета по прилагане на актуализираната стратегия за съдебна реформа, трябва да са имат най-малко 5-годишен опит в тази сфера

Автор: Десант

Министерството на правосъдието обяви прием на заявления от неправителствени организации за участие в дейността на Съвета по прилагане на Актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната система в срок до 30 септември 2017 г.

В съответствие с Постановление на Министерски съвет №3 от 2016 г. за създаване на Съвета, заявления за участие могат да подават всички юридически лица с нестопанска цел, регистрирани за осъществяване на дейност в обществена полза,  работили най-малко 5 години в областта на съдебната реформа, с реализирани през последните 5 години конкретни инициативи в тази сфера и подали до министъра на правосъдието формуляр за участие по образец, утвърден от него.

Образецът на формуляр е публикуван на сайта на ведомството в секция  „Съвет по прилагане на Актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната система“. Той и необходимите документи, посочени в него, могат да се подават в деловодството на Министерството на правосъдието.

В случай, че повече от 5 организации отговарят на нормативно установените критерии за членство, комисия в състав заместник-министър на правосъдието, секретаря на Съвета и представител на Секретариата на Съвета, определя чрез жребии 5 от тях за участие в работата на Съвета за период от 6 месеца, считано от 1.01.2018 г.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки