Валери Симеонов: Отивам в Асеновград, за да попитам протестиращите какво още искат


Валери Симеонов: Отивам в Асеновград, за да попитам протестиращите какво още искат
Снимка: БНР
06 Август 2017, Неделя


Всичко, което бе поето като ангажимент и от страна на полицията, и от страна на община и държава е изпълнено. Всички техни искания за удовлетворени. Но някои хора търсят може би не решаване на проблемите, а политическа изява, каза вицепремиерът

Автор: Десант

Всичко, което е поето като ангажимент в Асеновград е свършено. Това обяви пред журналисти в Шекер махала в Пловдив вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов. Той уточни, че обещаното и договореното е изпълнено, както от страна от общината, така и от страна на полицията и на държавата, съобщава "Фокус".

„За мен е странно защо все още продължават тези имитации на протести, така че отивам там, за да ги попитам какво още искат“, допълни Валери Симеонов.

„Тези хора не разбират ли, че всички тези протести костват по десетина хиляди на държавата и на тези момчета с униформи“, попита вицепремиерът.

Той изтъкна, че, когато си тръгва към София, вижда микробусите на жандармерията с по 15-20 души, които се разкарват от до Асеновград, за да въдворяват реда там.

„Защото някои хора търсят може би не разрешаване на проблемите на Асеновград, а политическа изява“, добави Симеонов.

В Пловдив той се срещна с районния кмет Ральо Ралев, за да се убеди, че имат общо позиция, както и да реагират на сериозните сигнали, свързани с нарушаването на реда в циганските махали в район „Северен“.

Двамата огледаха и помещението, което може отново да стане полицейски участък, както е било преди години. Идеята е той да започне да действа отново, като трима полицейски служители и полицейски автомобил ще дежурят на място.

По думите на Валери Симеонов главният секретар на МВР също е поел ангажимента за незабавна реакция при вдигане на шум в тези махали и преграждане на улици, за да се спре самоуправството на публична-държавна собственост.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки