България и Армения ще си сътрудничат в областта картографията и обмена на географски материали


България и Армения ще си сътрудничат в областта картографията и обмена на географски материали
02 Август 2017, Сряда


Меморандумът е изготвен въз основа на принципите, установени в Споразумението между страните, участващи в Партньорство за мир

Автор: Десант

Министерски съвет одобри Меморандум за разбирателство между министерствата на отбраната на България и Армения за сътрудничество в областта на картографията и обмена на географски материали.

Целта на документа е да определи принципите за сътрудничество в областта на геопространственото производство и осигуряване, обмена на информация, военногеографската документация и научна литература.

Меморандумът е изготвен въз основа на принципите, установени в Споразумението между страните, участващи в Партньорство за мир, и Споразумението за сътрудничество между Министерството на отбраната на Република България и Министерството на отбраната на Република Армения.

Сътрудничеството се осъществява чрез периодични работни срещи, консултации, обмен на несъдържащи класифицирана информация геопространствени материали, обмяна на опит в сферата на обучението на личния състав и използваните методи и процедури за геопространствено осигуряване, включително и при участие на национални контингенти в международни учения.


В категории: Новини , Международна политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки