Премиерът Бойко Борисов: Просто нямаме алтернатива


Премиерът Бойко Борисов: Просто нямаме алтернатива
Снимка: Mediapool
02 Август 2017, Сряда


Управленската програма е добра, доста детайлна, стегната. Това каза вицепремиерът Валери Симеонов по време на днешното правителствено заседание

Автор: Десант

Всеки ден работа! Просто нямаме алтернатива, няма по-добри от нас и всеки ден трябва максимално да се доказваме и да си изпълняваме програмата.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание, на което беше приета Програмата за управление на правителството на Република България за периода 2017-2021 г.

„Това изпълним ли го, мисля, че ще се случат доста по-добри неща“, добави премиерът. Той напомни, че документът е съставен в изпълнение на подписаното Коалиционно споразумение между Политическа партия ГЕРБ и Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА, ВМРО, и е съобразен с приоритетите за управление към него.

Управленската програма обхваща 20 области, за които правителството на България набелязва 65 приоритета и 902 мерки, чрез които ще се реализират основните приоритети на коалицията. Общата цел на коалиционното правителство е: доходи, сигурност, икономически прогрес, свобода и демокрация, сила на предприемаческия дух и прозрачност на управлението.

С приемането на програмата правителството застава зад своя ангажимент за устойчиво нарастване на доходите, ограничаване на негативните демографски тенденции, минимизиране на рисковете и неутрализиране на опасностите за националната сигурност на България, гарантиране на ефективна, бърза и справедлива съдебна власт, провеждане на решителна политика за ликвидиране на неграмотността, подобряване здравето на нацията, гарантиране на енергийната сигурност на страната, повишаване растежа и конкурентоспособността на българската икономика.

Правителството извежда в отделен приоритет мерките за намаляване на административната тежест за гражданите и бизнеса и развитието на електронното управление. Приоритизирането на откритото управление като политически ангажимент осигурява на гражданите и техните организации възможности за участие в управлението и информираност за дейността на държавните органи. 

От името на Коалиция „Обединени патриоти“ изразявам задоволство от подготвения документ. Програмата е добра, доста детайлна, стегната. Това каза вицепремиерът Валери Симеонов по време на правителственото заседание, стана ясно от стенограмата.

Той благодари на екипа, изготвил програмата и определи действията му като изключително уместните и далновидни.

„Искам да обърна внимание, че тази програма е коалиционна, че носим отговорност съвместна и апелирам за мобилизация за изпълнението на тази програма. Редно е да се отбележи, че една част от заложените приоритети и мерки вече са направени, за разлика, например, от управлението по време на 43-ото Народно събрание, когато направихме програмата, все още нямаше почти нищо направено, сега вече имаме доста неща, с които можем да се похвалим“, коментира вицепремиерът.

Симеонов пожела програмата да се реализира в максимална степен в определения за целта период от време. Вицепремиерът допълни, че се гордее, че в програмата няма чуждици.

Според Валери Симеонов сега политическите им опоненти вече трудно ще могат да предявяват претенции.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки