Огън за варене на компоти причинил огнения ад край Бургас


Огън за варене на компоти причинил огнения ад край Бургас
02 Август 2017, Сряда


Пети час 7 екипа огнеборци се мъчат да овладеят огъня, който бушува и в момента. Изгорелите сгради са вече над 40, за пострадали хора не се съобщава

Автор: Севдалина Пенева

Седем противопожарни екипа от Бургас, Поморие и Айтос се борят с огнения ад край бургаското селище Изворище вече пети час. На помощ са включени всички налични водоноски на територията на община Бургас.

Въпреки усилията на противопожарните сили и използването на цялата налична специализирана техника в района, огромният пожар бушува и в момента.



Различни източници споменават за около 40 изгорели къщи. Има загинали животни. За пострадали хора до момента не се съобщава.

Засегнати са десетки декари сухи тревни площи, борова гора и селскостопански ниви. Силният северен вятър запраща огнената стихия към съседното село Банево. Най-голямата опасност обаче е свързана с военните погреби, които се намират на няколко километра от центъра на бушуващата стихия.



Сигналът за пожара е постъпил на спешния телефон 112 малко след 13,00 ч. днес. Незабавно на място са били изпратени пет екипа огнеборци. Всички хора от вилната зона и от селото са били изведени от къщите на безопасно разстояние.

„Около 17,00 часа пожарът в самата вилна зона е почти загасен, но се разпространява навън. Въпреки опитите на огнеборците да овладеят стихията, фронтът на пожара бавно пълзи към кв. Банево“, потвърди и кметът на Бургас Димитър Николов, който бе на мястото на събитието.

Десетки хора се опитваха да стигнат с автомобили до къщите си и до имотите си, но бяха спирани на пътя от полицаи.

Стигна се до арест на работник от цех за мебели в Изворище, който отказа да се подчини на забраната да напусне опасния район.



По негови данни в постройката имало 200 литра корселин и дървен материал.



Основната версия за причината на пожара е огън за варене на компоти. Заради променливият вятър има няколко огнища, които буквално са препречили пътя до селото и до вилната зона. По непотвърдени данни пламъците се разпростират на няколко километра разстояние от Изворище. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки