Жена поиска обезщетение за „стреса" в самолета, в който се роди бебето Николай


Жена поиска обезщетение за „стреса" в самолета, в който се роди бебето Николай
Снимка: Луфтханза
01 Август 2017, Вторник


Потребителите на „Фейсбук“ заклеймиха липсата на елементарна човещина

Автор: Десант

Спокойно можем да кажем, че не само цяла България, но и целият свят преживя с вълнение новината за раждането на българчето Николай на близо 12 километра над земното кълбо по време на полет над Атлантическия океан. Поздравления за трогателното събитие изпратиха виртуално във „Фуейсбук“ хиляди българи. Само в нашия сайт новината за това, че късметлийчето цял живот ще лети безплатно с „Луфтханза“ бе прочетена от над 125 хиляди души в рамките на 24 часа.

Роденият в самолет Николай ще лети цял живот безплатно с "Луфтханза"

Потресаващо изумление и стотици коментари предизвика обаче въпросът на някоя си Екатерина Тонева, която попита в социалната мрежа: „А, кой ще плати обезщетения на останалите пътници... За стреса и дискомфорта от полета???“.

Потребителите на „Фейсбук“ в един глас заклеймиха негативизма на това заявление и липсата на елементарна  човещина в него. Някои посочиха за сравнение международните коментари към събитието, в които няма порицания, а само поздравления!

Намериха се и такива, които се възмущаваха, че майката Десислава е тръгнала да пътува бременна. Те негодуваха и защо въобще са я допуснали на самолета.

Както поясни представителят на германската авиокомпания за България, Албания, Македония и Косово Александер Толвет, бременни в края на 36-та седмица не се качват на борда, но родилката е била в 35-ата седмица на бременноста си, така че просто раждането е било  преждевременно – нещо, което няма как да се предвиди.

В крайна сметка по-важното е, че историята приключи с хепиенд, а съдбата реши българчето Николай още с първата си глътка въздух да стане гражданин на света. И дано като порасне, да не се срамува от своите сънародници, някои от които очевидно просто не знаят какво е истинска радост.


В категории: Коментари

9
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
9
Иво
03.08.2017 00:57:04
4
0
На всички които "съдят "жената,че е родила и гледката разбираш ли не им харесала и са "потресени" от това и много чувствителни бих подарил на майките им кашон с презервативи,подобни уроди не трябва да се размножават!
8
някой си там
02.08.2017 14:15:47
1
5
Не упреквам раждащата,че не е стискала.Написах,че бременната не е редно да пътува на дълги разстояния,за да не се случват такива конфузни и глупави ситуации.Както и във връзка с тъпото изказване,че всички са длъжни да одобряват това недоразумение-случката.Който разбрал-разбрал.Така,че стига с това ''на непредвидени места''.Има си места за това и толкова.Това е съкровен и интимен момент,на който не бива цял свят да е свидетел.Защо ли не започнете да раждате по улиците като кравите?Слага се параван ,създава се място се уединение,раждате.Кърмите навън пред всички-достатъчно станахте за кашмер младите майки.Децата не си възпитавате е отделен въпрос.Стига толкова!
7
До „Някой си там”
02.08.2017 11:22:34
4
0
Аз пък от опит мога да Викажа, че понякога раждането може да започне и без по-раншни признаци. А относно това кой бил гледал - нали немислите, че жената е легнала на средата на пътеката с разкрачени крака, нито че са пътували с чартърно самолетче? От екипа на самолета съобщиха, че на жената й е усигурено уединение.
6
Maria
02.08.2017 10:17:12
1
0
Poletite prez okeana startirat obiknoveno v kasniya sled obed ili vecherta, predi da zapochne noshtta (v Evropa veche e nosht...!) - i...2 chasa sled izlitaneto 80% ot patnicite spyat...., na nikogo ne mu e bilo diskomfortno, za tova che styuardesite ne sa minavali mezdu sedalkite...., za hranata v samoleta - veroyatno vsichko veche e bilo priklyuchilo, ne e problem za nikogo da hapne malko po-kasno...
Naj-veroyatno budnite saprichastno sa se pritesnyavali za rezultata ot razdaneto....!
I nakraya s radost sa si dremnali..Istinski happy end !!!
5
До "някой си там" ид
02.08.2017 09:37:45
6
0
Много жени раждат не на предвидените места, така и забременяват често, така и умират. Направо е смешно да упрекнете родилката, че не е стискала
4
някой си там
02.08.2017 08:38:23
1
8
О,много сте прави номер 3.Само,че има признаци за преждевременно раждане.Това са контракциите,които едва ли са настъпили в този час,когато тази е започнала да ражда.Като сте решили да защитавате такива,хубаво е да знаете,че винаги има риск за бременна жена ,която е на път.А тя едва ли е имала толкова неотложна работа,че да пътува.Рядко на който и да е мъж,би му било приятно да вижда РАЖДАЩА ЖЕНА.Казвам ,раждаща,не нормална.Има огромна разлика.Изобщо не си въобразявайте,че на мъжете (поне по-голямата част) ,би им харесала гледка на раждаща жена,освен на тяхната собствена,може би.Няма да споменавам как ги възприемат,защото ще е неетично.И за това дори има отделно изследване,четете из нета.Няма да се заемам да ви ги обяснявам.Така,че тук няма какво да ви говори много....Препоръчвам ви да погледнете истината,а не да пишете хипотетично!
3
До "някой си там"
02.08.2017 08:09:40
6
1
Не смятате, че е нормално? Ами не е. Възприето е да се разжда в болница или в домашни условия, НО първо, че жената е била в 35-та седмица. Второ, бременността продължава 40 седмици. Тоест, 5 седмици по-рано се е родило бебето. Тоест се е родило преждевремнно. Веднъж започне ли този процес, той не се контролира. Не може да се спре. Пътниците не са длъжни да гледат, това е така, но никой не ги кара. Никой не им държи очите отворени и насочени към родилката.
Това раждане не е било предвидено, няма как да се случи. Както казах, по-горе, това е неопратим процес и не може да се "отложи" за след кацане.
" Не е редно да нямат избор и да гледат как някаква си ражда".. Вие какво очаквате? Жената да ги пита дали може да роди, или да си стисне вагината и да не позволява на бебето да излезе, или какво?
Ако сте жена, която е раждала би трябвало да знаете за какво Ви говоря. Ако не сте раждала, тогава тепърва Ви предстои да разберете. Може и на Вас да се случи преждевременно да родите и да сте в самолет, ще тръгнете ли да искате позволение от всеки един пътник дали може да родите? Изобщо няма да Ви пука.

Ако сте мъж.. това обяснява много. :)
2
някой си там
02.08.2017 07:18:56
3
12
Да е живо и здраво бебето!Но не смятам за нормално жена да ражда в самолета.Това се явява обществено място.Не всеки е длъжен да възприема тази гледка принудително.Гледката на нормалното раждане ,също не е красива.Може и да се е случило,но пътниците пътуват в самолет,а не в родилно отделение и не е редно да нямат избор и да гледат как някаква си ражда.
1
Tsarina
01.08.2017 15:10:37
8
5
Да е жив и здрав
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки