Военният министър също ще присъства на подписването на договора с Македония


Военният министър също ще присъства на подписването на договора с Македония
01 Август 2017, Вторник


В рамките на визитата Красимир Каракачанов ще има двустранна среща с македонския си колега Радмила Шекеринска

Автор: Десант

Заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност и министър на отбраната Красимир Каракачанов е в състава на българската делегация, водена от министър-председателя Бойко Борисов, която ще бъде на официално посещение в Република Македония на 1 и 2 август.

В Скопие министър-председателите Бойко Борисов и Зоран Заев ще подпишат Договор за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония.

Подписването на документа е основа за трайно и устойчиво изграждане на приятелски и добросъседски отношения и ще допринесе за засилване на сътрудничеството в двустранен и многостранен план, за разширяването на транспортните връзки и комуникации, за улесняване на контактите между гражданите на двете страни.

В рамките на визитата министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще има двустранна среща с македонския си колега Радмила Шекеринска.

На 2 август по повод отбелязването на 114-ата годишнина от избухването на Илинденско-Преображенското въстание, българската делегация и двамата министър-председатели Бойко Борисов и Зоран Заев ще участват в церемония по полагане на венци пред гроба на Гоце Делчев в църквата „Св. Спас”.


В категории: Политика , Международна политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки