Нови автобусни линии ще возят туристи от Банско до близките хижи


Нови автобусни линии ще возят туристи от Банско до близките хижи
01 Август 2017, Вторник


Вижте какви са техните маршрути

Автор: Десант

Откриването на три нови автобусни линии, тръгващи от Банско, одобри на последното си редовно заседание Общинският съвет в туристическото градче.

Единият маршрут тръгва от Банско, минава през Шилигарника и стига до хижа „Вихрен". Другият ще обслужва Добринище – хижа „Гоце Делчев", откъдето тръгва лифтът за Безбог.

Пуска се и една вътрешноградска автобусна линия с начална точка ул. "Акад. Йордан Иванов" и крайна точка – местността Мотиката.

Рейсовете, които ще вървят до хижите "Вихрен" и "Гоце Делчев", ще пътуват само през летния сезон. Единствено вътрешноградската линия ще функционира целогодишно.

Откриването на автобусните линии идва след направен анализ, показващ необходимостта от предоставяне на обществен превоз като алтернативен на индивидуалния. Той значително ще улесни придвижването на жители и гости на курорта в рамките на града, както и към планината. Освен това така ще се намали и вредното въздействие върху въздуха от автомобилния поток.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
рой
11.08.2017 14:57:06
1
0
Преди години ми трябваше превоз от х. Гоце Делчев - намерих бай Динко с една социалистическа Шкода. Похвали се, че повече от 20 години кара туристи до и от планината, без да плаща какъвто и да е данък. Евала за тези автобуси, поне малко да сложат край на сивата икономика....
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки