Партия на бившия бос на ПФК "Чероморец" Ивайло Дражев е сред тези, които ще бъдат заличени


Партия на бившия бос на ПФК "Чероморец" Ивайло Дражев е сред тези, които ще бъдат заличени
31 Юли 2017, Понеделник


Както вече стана ясно, освен "Роден край", горят още 33 политически сили. Не били активни

Автор: Десант

Една от политическите партии, които ще бъдат заличени по искане на Софийска градска прокуратура (СГП), е "Роден край" на бившия бос на ПФК "Черноморец" Ивайло Дражев, научи Десант.

Скандалният бизнесмен, считан за дясна ръка на някогашния червен кмет на Бургас Йоан Костадинов, излезе предсрочно от затвора преди 3 години.


Ивайло Дражев бе осъден от ВКС през пролетта на 2011 г. на 7 години лишаване от свобода. Присъдата му бе наложена заради причинените от него убийства в две катастрофи от 1997 и 1998 година. В продължение на почти три петилетки делото му събираше прах, но в крайна сметка се стигна до ефективна присъда.

Междувременно той бе учредил и своя партия - "Роден край", с която се яви на няколко пъти на местни избори. Въпреки че в нея бе вписал и знакови имена от любимата на няколко поколения група "Тоника", запознати с делата му още тогава твърдяха, че партията му трябва заради имунитета, с който Дражев да се ползва по време на избори. А и да размива гласовете вдясно, в полза на Костадинов, който през 2007 г. бе изместен от настоящия кмет Димитър Николов. 



В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки