Санирането на блока в Севлиево не се е разхърчало от бурята


Санирането на блока в Севлиево не се е разхърчало от бурята
Снимка: sevlievo-online.com
28 Юли 2017, Петък


Просто са слагани по-малко лепило и по-малко дюбели

Автор: Десант

Неспазване на технологията за направа на външна топлоизолация, а не ураганният вятър, е причина да се срути част от фасата на блок 1 в ж.к. „Митко Палаузов“ в Севлиево, информират sevlievo-online.com.

Некачественото изпълнение на работата в компрометирания участък се вижда от падналата изолация, която вчера бе изхвърлена до блока.

От оглед на всички складирани там платна и части от мрежа с мазилка, се вижда, че е работено с по-малко от задължителното количество лепило, с по-малко дюбели на квадрат, при това с не най-доброто качество.

А всичко това, според водещите специалисти в бранша, фирмите „Баумит“ и „Вебер“, води до отлепване на изолацията при силен вятър, както се случи в Севлиево.

Лепилото върху всички паднали платна е нанесено по един начин – с по една топка в четирите краища, личи от падналите платна.

По отношение на дюбелирането отново сме свидетели на неспазване на технологията. Съгласно нея най-често се полагат шест дюбела на квадрат, но може да са и осем. Какво виждаме по платната, паднали от санирания в Севлиево блок? Дюбелите са по един на платно, в средата. Което ще рече, че говорим за дюбелиране с по два дюбела на квадрат, вместо с шест до осем, както е по технология. Извън правилата е и мястото на заковаване на дюбелите.

Източник: sevlievo-online.com


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки