В Кърджали вкараха "зад решетките" първите пет крави, пасящи безпризорно из града


В Кърджали вкараха "зад решетките" първите пет крави, пасящи безпризорно из града
Снимка: Община Кърджали
28 Юли 2017, Петък


Местните власти се принудиха да разкрият стационар, в който да бъдат прибирани животните нарушители

Автор: Десант

В открития тези дни в Кърджали стационар за задържане на безпризорно пашуващи в рамките на града домашни животни вече са настанени първите пет крави, похвалиха се от местната общинска адвимистрация.

Добичетата, които са хванати в нарушение на общински наредби, са прибрани "зад решетките" в четвъртък вечерта, съобщиха от Общината. В последните дни животните са били засичани на различни места из града. 

Към 17,30 ч. в четвъртък зам.-кметът Мюмюн Али забелязал до кръстовището под МБАЛ „Д-р Ат.Дафовски" да пасат на воля няколко добичета. Той сигнализирал на общинската контрола и разпоредил животните да бъдат прибрани в стационара. От „арестуваните" 5 крави с ушни марки са само 3. След като се установят собствениците, ще им бъдат наложени глоби от Общината и ветеринарната служба.

Припомняме, че хората в родопския град пропищяха от свободно разхождащи се из кърджалийските улици и градинки крави, коне и кози, които създават опасност за ПТП и застрашават живота на хората. Местните власти се принудиха да разкрият стационар, в който животните нарушители да бъдат прибирани "на топло".


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки