Предстои дебютът на първия Национален турнир по народни борби "Дивата сцена"


Предстои дебютът на първия Национален турнир по народни борби "Дивата сцена"
Снимка: Община Челопеч
27 Юли 2017, Четвъртък


Инициативата е на Община Челопеч и Фондация "Българе"

Автор: Десант

Община Челопеч и Фондация "Българе" организират на 28 и 29 юли 2017 г. (петък и събота) в парк Корминеш на с. Челопеч първия Национален турнир по народни борби "Дивата сцена - Челопеч 2017".

Националният спорт на българите - народните борби - ще бъде поднесен изключително атрактивно, бляскаво и впечатляващо. Идеята е този турнир да подкрепи възраждането и популяризирането на народните борби, утвърдили се като народен спорт сред българите още от времето на кан Крум. Най-силните борци в популярните от векове състезания ще премерят сили за титлата "Абсолютен шампион по народна борба в България".

Очакваните зрелищни двубои ще бъдат подкрепени от фолклорна програма, наситена с много музика, песни, танци и български традиции.

В турнира участват състезатели от различни региони на България. Двубоите се провеждат в четири категории: до 60 кг, до 80 кг, до 100 кг и над 100 кг.

Откриването на турнира е насрочено за 17,30 часа в петък, 28 юли, когато ще се проведат срещите от четвъртфиналите и полуфиналите по категории. Вечерта в съботния ден, 29 юли, от 20 часа ще се състоят финалните двубои и обредното титулуване на победителите в категориите, за които Община Челопеч е осигурила награден фонд.

Най-силните мъже от "Дивата сцена - Челопеч 2017" ще си тръгнат от турнира с традиционното живо агне, и съответно - овца, овен и теле, според категориите.


В категории: Новини , Традиции

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки