Джип сафаритата по Южното Черноморие масово били в сивия сектор


Джип сафаритата по Южното Черноморие масово били в сивия сектор
27 Юли 2017, Четвъртък


При една от внезапните проверки на данъчните, някои от шофьорите на джиповете не са могли да посочат размера на месечното си възнаграждение, а други са заявили, че работят на повикване


Екипи на териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас извършиха поредица от внезапни проверки на фирми, организиращи за чуждестранни туристи сафарита с джипове по Южното Черноморие и в планината Странджа.

Взета е информация за цялостното провеждане на мероприятията, както и начина на отчитане на приходите, наличие на трудови договори и осигуровки за шофьорите.

В случаите на разлики между обявените за деклариране и реалните приходи, ще бъдат извършени и ревизии, които ще обхванат 5-годишен период от дейността на фирмите.

При една от внезапните проверки, някои от шофьорите на джиповете не са могли да посочат размера на месечното си възнаграждение, а други са заявили, че работят на повикване.

Секторът, предлагащ на чуждестранните туристи различни видове екскурзии във вътрешността на страната, както и разходки и пикници с джипове, е изключително рисков по отношение на деклариране на реалните приходи, с този вид активен контрол целим дисциплиниращ ефект и изсветляване в максимална степен“, коментира директорът на дирекция „Контрол“ в НАП Бургас Пенка Жекова.

Продължава засиленият контрол на НАП Бургас по спазване на данъчното и осигурителното законодателство по Южното Черноморие. От началото на месец юли са извършени 1320 проверки, при които са установени 187 нарушения. Най-честите са за неиздаване на касова бележка и за разлика в касовата наличност.

11 търговски обекта са били засечени да работят без фискално устройство. Данъчните наблюдават и всички търговски обекти, които през активния летен сезон са извършили смяна на собствениците. 

От началото на месец юли са проверени и 33 хотела и къщи за гости по Южното Черноморие като шест от проверките са установили нарушения на данъчното законодателство.

От НАП Бургас напомнят, че при неиздаване на фискален бон, търговският обект се запечатва за срок до 30 дни, а при повторно подобно нарушение – за 30 дни.

Сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или по електронна поща на  infocenter@nra.bg .


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки