В Бермудския триъгълник няма никаква мистика


В Бермудския триъгълник няма никаква мистика
26 Юли 2017, Сряда


Вижте как австралийски изследователи обясняват феномена

Автор: Десант

От подводни пирамиди до шестоъгълни облаци - учени и конспиролози от години търсят обяснение за мистичните изчезвания в зловещия Бермудски триъгълник. Смята се, че в района, заключен между Флорида, Пеурто Рико и Бермудските острови през миналия век са изчезнали десетки кораби и самолети и са загинали стотици хора. 



Австралийски изследователи обаче смятат, че единственото обяснение за този феномен е човешка грешка, пише "Дейли мейл".

Карл Крушелницки твърди, че броят на пропадналите в Бермудския триъгълник по нищо не се различава от този, регистриран в областите с подобно наситено въздушно и морско движение - нещо, за което от години настоявят, че е така Бреговата охрана на САЩ и Националното управление за океански и атмосферни изследвания.

"По данни на застрахователната компания "Лойд" в Лондон и Бреговата охрана на САЩ, броят на самолетите, изчезнали в района на Бермудския триъгълник, в процентно съотношение е същият, както и в другите точки по света. Триъгълникът е близо до екватора и се намира блидо до една от богатите части на света - Америка, затова и през него минават много маршрути" - изтъква Крушелницки.

Той посочва един исторически пример — изчезването на пет американски аероплана през 1945 г., както и хидросамолета, който е изпратен да ги търси.

Въпреки мистичния фолклор, който обвива тази история, Крушелницки отбелязва, че радиозаписът от въпросната нощ доказва, че на младите пилоти било препоръчано да летят на запад, но лейтенант Чарлз Тейлър поел на изток.

Ученият посочва също, че самолетът, тръгнал да ги търси, не е изчезнал. Хора са видели как той се взривява. "Имало е само един опитен човек, останалите са били новобранци - подчертава той, намеквайки, че виновен е бил старшият пилот. - Времето е било лошо, вълните са достигали 15 метра. Тейлър е дошъл след като бил на една вечеринка и е излетял без контрол над полета. Преди това той два пъти е губил самолети и един път принудително е кацал на вода".

Много световни учени са съгласни с Крушелницки и смятат, че няма нищо загадъчно в Бермудския триъгълник. 



В категории: Парадокси , Свят

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Георги
29.08.2018 21:03:59
1
1
А как не намират дори четната кутия на самолетите
1
Георги
29.08.2018 21:03:57
1
1
А как не намират дори четната кутия на самолетите
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки