Завърнаха се екипажите от ВВС, участвали в погасяването на пожарите в Черна гора


25 Юли 2017, Вторник


Българските военнослужещи са изпълнили общо 170 захода и обляха терена с приблизително 430 тона вода, като са прекарали във въздуха над 26 часа

Автор: Десант

В периода от 19 до 24 юли 2017 г. 11 военнослужещи и вертолет Ми-17 от авиобаза „Крумово“ от състава на Военновъздушните сили (ВВС) се включиха в гасенето на пожари на територията на Република Черна гора.

По време на участието си двата екипажа изпълниха общо 170 захода и обляха терена с приблизително 430 тона вода, като прекараха във въздуха над 26 часа, съобщават от Министерството на отбраната.

Българските военнослужещи се включиха в пожарогасенето още в първия ден след пристигането си в Подгорица, като на 19 юли започнаха работа в 15,30 ч. местно време и направиха 10 захода за хвърляне на вода.

Последната изпълнена задача беше непосредствено преди заминаването за България. На 24 юли екипажите направиха 32 захода за хвърляне на вода, приключиха работа в 14,50 ч. местно време и потеглиха към България, като снощи се прибраха в авиобаза „Крумово“.

През цялото време работата им е била затруднявана от голямата денивелация на терена в района на Подгорица, но благодарение на високия си професионализъм българските военнослужещи изпълниха успешно поставената задача.

Съставите на двата екипажа са: подполковник Димитър Павлов, командир на екипаж; капитан Александър Славчев, втори пилот; майор Ангел Нонин и офицерски кандидат 2-ри клас Алексей Каменов, бордни инженери и майор Йордан Йорданов, командир на екипаж; майор Александър Цанков, втори пилот; капитан Игнат Мечев и офицерски кандидат 2-ри клас Георги Петров, бордни инженери, както и оръжейници - капитан Димитър Пампоров, старши сержант  Владимир Георгиев и младши сержант Николай Запрянов.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки