„Антикорупция" се захвана със „Суджук гейт"


„Антикорупция" се захвана със „Суджук гейт"
25 Юли 2017, Вторник


Заради заплахи от страна на депутата към подалите сигнала срещу него, заедно с прокурорите работят и служителите на Бюрото по защита на свидетели

Автор: Десант

Специализираното звено „Антикорупция" започна разследване в Добрич на дейността на народния представител от ГЕРБ Живко Мартинов, чието име е в основата на т.нар. „Суджук гейт".

Припомняме, че депутатът бил искал от местен търговец 4 тона суджук, 60 кила телешка пастърма и филе „Елена" на стойност 45 хиляди лева, като обяснил, че деликатесите били лично за премиера Бойко Борисов.

Заедно с тримата наблюдаващи прокурори на място в Добричкия окръжен съд са и десет служители на Бюрото по защита на свидетели, съобщава БНР. Те са там по разпореждане на Сотир Цацаров, тъй като стана известно, че имало заплахи от страна на  Живко Мартинов към лицата, подали сигнала за неговите злоупотреби.

По думите на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова, до държавното обвинение е стигнала информация, че са започнали масирани проверки от различни институции по отношение на бизнеса на някои от свидетелите.

Общо за пет престъпления в момента се събират доказателства, сред които престъпление против правосъдието, реда на държавното управление и против личността, уточнява още Арнаудова.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки