Крави и кози налазиха Габрово


Крави и кози налазиха Габрово
Снимки: Фейсбук
24 Юли 2017, Понеделник


Добичетата скитат необезпокоявано из улици и жилищни комплекси

Автор: Десант

Кравешките и кози  дефилета вече са обичайна гледка по улиците на габровските квартали. Поредното шествие на безстопанствените животни бе документирано във фейсбук групата „Нарушителите в Габрово“ от Цветомир Петров. На снимката се вижда как добичетата в строй потропват без пастир в района на денонощния хранитален магазин в кв. Трендафила 2.

Зевзеците в социалната мрежа се шегуват, че вероятно са тръгнали да доставят млякото си директно до щанда.



Само преди броени дни отновобяха публикувани кадри с крави, разхождащи се по пътното платно сред движещите се покрай тях коли, засечени от габровеца Христо Тотев.

 

Ден след Празника на храбростта и Българската армия – Гергьовден (6 май), пък Елица Изворова публикува фотосесия на цяло стадо от петнадесетина козички, шестващо из габровските квартали „Трендафила“ 1 и 2 и ул. „Лазурна“.



Припомняме, че подобен проблем от години съществува в Кърджали. В края на миналата седмица от местната общинска администрация се принудиха да открият стационар, в който да бъдат въдворявани безпризорният едър и дребен рогат добитък, щъкащ наволя из родопския град. Очевидно и в Габрово трябва да се възползват от челния опит на кърджалийци.



В категории: Новини , Парадокси

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки