Част от плаващите кейове на Кристо ще се пренесат в Черно море


Част от плаващите кейове на Кристо ще се пренесат в Черно море
23 Юли 2017, Неделя


Специалните полиетиленови кубове вече пристигнаха на пристанището в Бургас

Автор: Десант

Част от арт инсталацията с плаващите кейове от езерото Изео в Италия на световноизвестния творец с български произход Христо Явашев – Кристо ще се пренесе в Черно море. Понтонът ще бъде изграден от специални полиетеленови кубове с размери 50/50 см, които вече са доставени в „Пристанище Бургас” ЕАД и предстои да бъдат монтирани на вода в близките дни, съобщиха от порта.

Плаващият кей ще бъде инсталиран в морето пред Яхт клуб „Порт Бургас”. Този път те няма да са част от пространствена художествена творба, а ще обслужват треньорските лодки и катери при домакинството на Европейско първенство клас „Оптимист“ – IODA 2017, което ще се проведе в морския град в периода  30 юли - 6 август.

Подготовката за престижната регата, чийто домакин е Яхт клуб „Порт Бургас”, е в разгара си. За участие са се записали 275 състезатели от 45 държави. Има участници от страни извън ЕС като САЩ, Аржентина, Бразилия, Австралия, Нова Зеландия, Хонг Конг, Япония, Китай и др. Първите състезатели започват да пристигат в началото следващата седмица.





В категории: Новини , Забележителности

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки