В Бургас ще снимат игрален филм за Петя Дубарова


В Бургас ще снимат игрален филм за Петя Дубарова
21 Юли 2017, Петък


С проекта са се заели сценаристка на „Под прикритие" и режисьора на „Столичани в повече"

Автор: Десант

През есента в Бургас ще започне заснемането на първия игрален филм за отишлата си рано от този свят млада бургаска поетеса Петя Дубарова. Буквално преди дни проектът „Петя на моята Петя" получи подкрепата на Националния филмов център, класирайки се на първо място в категорията нискобюджетни филми.

Заглавието е по едноименния разказ на поетесата, разказващ за двете същности на едно и също момиче. Без да е документален и биографичен, филмът гради устойчиви връзки с личността на Петя Дубарова през живота на съвременно младо момиче, което иска да направи живота в училище по-смислен и истински, уточняват от общината в морския град, която също ще съдейства за реализацията на кинолентата.

Автори на сценария са две заклети почитателки на Петя Дубарова - Нели Димитрова („Love.net", „Домашен арест", „Връзки", „Възвишение") и Валентина Ангелова („Под прикритие", „Домашен арест").

Режисьор на филма ще бъде Александър Косев („Столичани в повече", „Домашен арест", „Кантора Митрани", „Дървото на живота", „Връзки", „Откраднат живот"). Продуцент е бургазлията Николай Урумов („Домашен арест", „Кантора Митрани", „България търси талант", „Вила роза" и българо-руската продукция „Лабиринты любви"). Самият той, също като Петя, е възпитаник на Английската гимназия в Бургас.

Засега се пази в тайна кой ще изиграе ролята на седемнайсетгодишната Петя.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки